1. Koncert pro varhany a trubku

4. srpna 2024, 14:00

Karolína Janů ČR – soprán

Miloslav Macháň ČR – trubka

Jiří Pohnán ČR – trubka

Miroslav Smrčka ČR – trubka

Přemysl Kšica ČR – varhany

Karolína Janů

Karolína Janů absolvovala magisterské studium na Hudební a taneční fakultě Akademie múzických umění v Praze pod vedením prof. Jany Jonášové a ve studiu pokračovala na Codarts University for the Arts v Rotterdamu pod vedením prof. Roberty Alexander.

Miloslav Macháň

Miloslav Macháň se narodil v Hodoníně. Vystudoval hudební konzervatoř a Janáčkovu akademii múzických umění v Brně u prof. MgA. Vojtěcha Novotného. Působil v Národním divadle Brno a Moravské filharmonii Olomouc. Od roku 2020 je zaměstnán jako trumpetista Hudby hradní stráže. Dále působí v Bohemian Symphony Orchestra Prague a zabývá se interpretací hudby všech žánrů.

Jiří Pohnán

Jiří Pohnán se narodil v Mariánských Lázních. Po studiích na chebském gymnáziu absolvoval Pražskou konzervatoř a Hudební akademii múzických umění v Praze v oborech trubka, skladba a hudební režie. Od roku 2009 je učitelem na základní umělecké škole Jižní Město a byl také učitelem teorie na Ježkově konzervatoři v Praze. V současné době působí jako hráč na křídlovku u Hudby hradní stráže a Policie ČR.

Miroslav Smrčka

Miroslav Smrčka pochází z hudební rodiny. Na trubku se učil od osmi let pod vedením svého otce. Pražskou konzervatoř absolvoval ve třídě prof. Miroslava Kejmara. V roce 2012 ukončil magisterské studium na HAMU.

Přemysl Kšica

Přemysl Kšica po maturitě na gymnáziu absolvoval studium hry na varhany na Pražské konzervatoři, na AMU v Praze (prof. Josef Popelka) a na Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst ve Stuttgartu (prof. Dr. Ludger Lohmann), dále obor dirigování (prof. Jan Valta) na Konzervatoři v Teplicích. Studiu varhanní improvizace se věnoval u prof. Jaroslava Vodrážky, doc. Jaroslava Tůmy a Johannese Mayra.

Program

autordílo
Pavel Josef VejvanovskýSonata Vespertina pro dvě trubky a varhany
Johann Sebastian BachArioso z Kantáty BWV 156 v úpravě pro trubku a křídlovku
Johann Sebastian BachChorál „Erbarm dich mein, o Herre Gott“ BWV 721
Antonín DvořákBiblické písně opus 99 č. 4, 5, 10
Johann Sebastian BachChorál „Jesus bleibet meine Freude“ BWV 147
Antonín Dvořák„Maria Panno, při mně stůj“ z Kantáty Svatební košile Op. 69, B. 135 Fantazie a fuga na B-A-C-H op. 46
Felix Mendelssohn-BartholdyÁrie „Jerusalem“ z oratoria „Paulus“
Georg Philipp TelemannKoncert D dur pro tři trubky a varhany